Programbibliotek

Här hittar du program som producenten från respektive förening valt ut för att läggas in i biblioteket. Sök efter programtiteln i sökrutan eller välj förening eller program.

Framåt natten

Talare:


Framåt natten med Klimat och skapelsegruppen
Elisabet och Sven-Olof Ydreborg

Terminen börjar med Leif Ockanders tankar om Jönköping.
Och stadens delvis mörka historia.
Kravaller och upplopp.

Vi avslutar terminens programserie Framåt Natten med Solveig. Hon bjuder på ett program som handlar om både liv och religion. Vi börjar runt år 0, där vi får höra kuriosa om Jesus. Men sen tar vi ett kliv in i 1800-talet där vi får följa herrgårdsflickan Hanna Ouchterlony i hennes uppväxt och viktiga roll i Frälsningsarméns historia. Välkomna att lyssna och ha sen en riktigt fin sommar!

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Frida berättar om Kristian Lundberg, en svensk författare som skrivit boken ”Gud är inte ett främmande namn”. Vi får höra delar av Kristians texter samt musik av Laleh, Veronica Maggio och Taizé.

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Mats håller i ett vårprogram som blandar både härligt och allvarligt. Han intervjuar bland annat Helena Isaksson, som driver en handelsträdgård och skickar inkomsten till ett barnhem i utkanten av Kiev i Ukrainas. Läs gärna mer om Barnens ambassad på nätet.

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Kristine kyrka firas ordentligt i sitt 350 års jubileum i år! Men vad har egentligen hänt i och runt denna kyrka under alla dess år? Bo E Karlson kommer snart att ge ut sin bok om jubileumet och i programmet ger han ett smakprov av kyrkans långa och häftiga historia. Under programmets gång kommer vi att få lyssna till sång och musik ifrån Kristine kyrkas kammarkör (före detta Kammarkören Voces). Välkommen att lyssna!

Tekniker och musikansvarig: Ellinor Damberg Söderlund

Vi får höra Tojje (Torgny Wirén) berätta om sin väg till att bli präst och till att bli en god historieberättare. Välkommen att lyssna!

Paret Ydreborg berättar om våren i Sverige, vilka blandade känslor man förknippar med den, och vilka fåglar och växter som planeter bjuder på under denna spännande årstid. De påminner även om hur viktigt det är att vi alla vårdar vår vackra planet.

Tekniker: EDS

”Ära vare den allsmäktige Guden, för allt som Han har skapat…”

Magnus berättar om Heliga Birgitta, ett av medeltidens skyddshelgon. Vi får höra om hennes liv under 1300-talet, utvecklingen av hennes tro, hennes uppenbarelser och vägen till att bli nunna. Välkommen att lyssna!

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Bengt berättar om ämnen som han håller kära: Hoppfullhet, tro, rättvisa, Jönköpings församling och mötet mellan himmel och jord.

Tekniker: EDS

2023-04-14 Framåt Natten med Pär Sjöstrand

Pär berättar om Kristine Kyrkas jubileum, i år fyller hon 350 år! Ett stort grattis önskar vi denna vackra kyrka och dess härliga personal! Pär berättar om kyrkans historia, byggnationen, stadsbranden, de två orglarna och såklart om hur hon kommer att firas under jubileumshelgen 21-23e april 2023. Välkommen att lyssna!

Tekniker Ellinor Damberg Söderlund

Leif tar oss igenom hela påsken med sitt program, från mörkret och in i ljuset. Vi kommer få höra både mystisk och vacker musik. Välkommen att lyssna!

Tekniker: EDS

Ewa delar med sig av erfarenheter från Vadstena kloster och berättar om martyrer, eremiter och pilgrimsvandringens historia. Musiken under programmets gång är axplock av all den fina musik som finns med temat pilgrim och tro, av blandade artister. Välkommen att lyssna!

Tekniker: EDS

Inger Gustafsson bjuder på en timme rekreation och tankar angående fångenskap, frihet och livet. Musik av bland annat Ludwig van Beethoven och Ulf Lundell. Välkommen att lyssna!

Tekniker: EDS

Varmt välkommen Frida som ny producent i Framåt Natten! Så här säger Frida om sitt eget program: "Ikväll får ni höra mig, Frida Ohlsson Sandahl, präst i Svenska kyrkan Jönköping. Berättelser från boken "Så att jag kan få komma in" kommer att få plats i programmet. Anders och Veronicas livsberättelser om att hitta sin plats i världen kommer att läsas. Jag hoppas att du kommer att lyssna och att du kan känna igen dig i både utanförskap och att få tillhöra."

Tekniker: EDS

 

Mats gör en favorit i repris och vi får lyssna till när han intervjuar Karin om hur det är att vara sjuksköterska. 

Tekniker: EDS

Peter delar några tankar kring skönhet, tro, vetenskap och att finna Gud i det alldeles vanliga livet. Välkommen att lyssna!

Tekniker: Ellinor DS

"Guds rike når fram till oss, även när vi handlar på ICA." Sven berättar om märkliga händelser och hintar från Gud och varvar med musik i en salig blandning av kristet och profant. Välkommen att lyssna! 

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Livets höga hastighet gör att vi ibland inte märker att Jesus knackar på vår dörr. Martin Fredh, en av terminens nya producenter, jämför tro och ättiksgurka, berättar om renoveringen av Dalvikskyrkan efter branden 2020, och läser ur sin nyskrivna bok "Ett varv djupare". Välkomna att lyssna!

 

Musik under programmets gång:

Spiegel im Spiegel av Arvo Pärt, Amazing grace av The blind boys of Alabama, En ton från himmelen av Bengt Johansson, Planxty Irwin av Wild Rover, O Lord of light av The innocence mission, Min bön tar form i Dig av Kristina Bergvall, Din klara sol går åter upp av Anders Widmark och Aftonhymn av Erik Tilling.

 

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

 

Sida 1 av 3