Programbibliotek

Här hittar du program som producenten från respektive förening valt ut för att läggas in i biblioteket. Sök efter programtiteln i sökrutan eller välj förening eller program.

Framåt natten

Talare:


Inger Gustafsson bjuder på en timme rekreation och tankar angående fångenskap, frihet och livet. Musik av bland annat Ludwig van Beethoven och Ulf Lundell. Välkommen att lyssna!

Tekniker: EDS

Varmt välkommen Frida som ny producent i Framåt Natten! Så här säger Frida om sitt eget program: "Ikväll får ni höra mig, Frida Ohlsson Sandahl, präst i Svenska kyrkan Jönköping. Berättelser från boken "Så att jag kan få komma in" kommer att få plats i programmet. Anders och Veronicas livsberättelser om att hitta sin plats i världen kommer att läsas. Jag hoppas att du kommer att lyssna och att du kan känna igen dig i både utanförskap och att få tillhöra."

Tekniker: EDS

 

Mats gör en favorit i repris och vi får lyssna till när han intervjuar Karin om hur det är att vara sjuksköterska. 

Tekniker: EDS

Peter delar några tankar kring skönhet, tro, vetenskap och att finna Gud i det alldeles vanliga livet. Välkommen att lyssna!

Tekniker: Ellinor DS

"Guds rike når fram till oss, även när vi handlar på ICA." Sven berättar om märkliga händelser och hintar från Gud och varvar med musik i en salig blandning av kristet och profant. Välkommen att lyssna! 

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

Livets höga hastighet gör att vi ibland inte märker att Jesus knackar på vår dörr. Martin Fredh, en av terminens nya producenter, jämför tro och ättiksgurka, berättar om renoveringen av Dalvikskyrkan efter branden 2020, och läser ur sin nyskrivna bok "Ett varv djupare". Välkomna att lyssna!

 

Musik under programmets gång:

Spiegel im Spiegel av Arvo Pärt, Amazing grace av The blind boys of Alabama, En ton från himmelen av Bengt Johansson, Planxty Irwin av Wild Rover, O Lord of light av The innocence mission, Min bön tar form i Dig av Kristina Bergvall, Din klara sol går åter upp av Anders Widmark och Aftonhymn av Erik Tilling.

 

Tekniker: Ellinor Damberg Söderlund

 

Får man bättre klang om ens huvud eller kropp ser ut på ett visst sätt? Leif varvar tjusig musik med kuriosa om sångröster, opera och DNA-forskning.

Solveig avslöjar släkthemligheter tillsammans med sin kusin, Ulla Gunnervik Sandstedt.

"Käraste fröken Selma"

Välkommen att följa med Laila när hon berättar om Selma Lagerlöfs liv, berättelser och kära hem på Mårbacka.

 

Musik under programmets gång:

Nu grönskar det - Täby musikklasser

Värmland skogsstjärna - Artur Erikson

Ständchen - Budapest strings

Födelsedagsvals till Mona - Benny Anderssons orkester

Värmlandsvisan (Ack, Värmeland du sköna) - Håkan Hagegård

Det susar genom livets strid - Leif Strands Damkör

Eva berättar om Jesus mamma Maria och hennes liv. Välkommen att lyssna!

Framåt Natten med Klimat och skapelsegruppen

Det finns och har funnits många kloka människor på vår jord. Bengt pratar om citat, kloka ord och ordspråk och varvar med musik som ligger honom varmt om hjärtat. Välkommen att lyssna!

Magnus berättar om heliga Theresa från 1500-talet, reformation, och bjuder på klassisk musik.

Ulf bjuder på ett musiktätt program som handlar om himlen och allhelgonahelgen. Välkommen att lyssna!

Leif berättar om allhelgonahelgen och vad vi i Svenska Kyrkan erbjuder under dessa dagar. Efter detta blir det både filosofiska tankar och träsnideri. Välkommen att lyssna!

Mats bjuder på ett höstprogram där han berättar om Hugo Alfven och vi får lyssna på lite av hans musikkompositioner. Välkommen att lyssna!

Vår alldeles egna kyrkoherde, Ann Aldén, berättar om sin livsresa hit till Jönköpings församling. Hon varvar med musik från våra talangfulla musiker. Välkommen att lyssna!

Solveig berättar om hur det är att bli "gammal i en ny tid". Hon refererar sitt program till böcker om hur det är att bli gammal och bryter av med musik av bland annat Abba och Ted Gärdestad.

Paret Ydreborg bjuder på ett Framåt Natten med fokus på vår fina planet. Vi kan nå klimatmålen om vi alla hjälps åt! Ett viktigt och tänkvärt program att lyssna på, som även innehåller en hel del bra musik.

Höstdikter, sägner och berättelser. Laila bjuder på ett härligt höstprogram som både får oss att gråta en skvätt och fnittra.

Sida 1 av 2